KENTEKENREGISTRATIE, DE TOEGANG TOT ONZE SYSTEMEN

Kentekenregistratie is het waarnemen, veelal door een camera, van het kenteken van auto’s. Het kenteken is een uniek kenmerk van een auto. Door de registratie van een auto is het mogelijk systemen hun werk te laten doen. De toepassingen van nummerbordregistratie kunnen vooral gebruikt worden door gemeenten en bedrijven, maar ook door particulieren. Door de registratie van auto’s ontstaat toegang tot een wereld van informatie. Natuurlijk zijn daaraan privacy voorwaarden verbonden.

DE TOEPASSING VAN KENTEKENREGISTRATIE VAN AUTO’S

Kentekenregistratie van auto’s biedt een schat aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan toegangscontrole door middel van nummerbordregistratie. Of een auto toegang heeft tot een bepaald gebied of terrein, kan worden beoordeeld door de registratie. Het systeem “ziet” het kenteken en geeft al dan niet toegang, bijvoorbeeld door gebruik van een slagboom of inzinkbare zuil. Dankzij nummerbordregistratie herkennen zij de auto. Zo doende kan een gemeente een gebied uitsluitend voor gebruik door bewoners aanwijzen of kan een bedrijf het parkeerterrein exclusief maken voor werknemers. Dat alles zonder dat er bewakers of controleurs aan te pas hoeven te komen. Zie daar het voordeel van kentekenregistratie van auto’s. Het systeem van nummerbordregistratie is ook inzetbaar bij grote evenementen. Wij signaleren hier ook nog graag dat kentekenregistratie van auto’s een belangrijk middel is voor de verbetering van de bewaking.

De voordelen van onze kentekenregistratie zijn:

 • Leest zo goed als alle Europese landen en vele overige landen
 • Uitgebreide toegangscontrole systeem met tijdschema’s;
 • Kentekens worden automatisch met snapshots bewaard;
 • Op specifieke dagen (feestdagen) uitsluiten;
 • Accurate controle van 90-98%;
 • Registratie log/rapport. Is tevens te experteren in .csv formaat;
 • Meerdere kentekens per persoon mogelijk;
 • Snapchats worden automatisch gecorrigeerd op het moment dat de hoek afwijkt;
 • Snapshots van mindere kwaliteit worden gelezen;
 • Herkenningsgebied selectie in het beeld;
 • Constante cyclus, geen externe triggers nodig.

KENTEKENREGISTRATIE VAN AUTO’S ALS HULPMIDDEL VOOR VERKEERSKUNDIG ONDERZOEK

Overheden doen veel verkeerskundig onderzoek. In de manier waarop gegevens worden verkregen is vooruitgang geboekt. Het tellen van auto’s gebeurt al lang niet meer met de hand, maar veelal met meetsystemen zoals lussen in de weg. Registratie van auto’s voegt daar een dimensie aan toe. Door de kentekenregistratie bij het binnenkomen en verlaten, kan worden gezien hoe lang een auto zich in een bepaald gebied bevindt. Of anders gezegd, hoe lang de doorrijtijd van een auto door een gebied is. Ongelooflijk belangrijk om dit soort zaken te meten. Meten is immers weten.

Beslissingen over toekomstige infrastructuur of aanpassingen aan wegen, worden vaak genomen op basis van dit soort onderzoeken. Wij hebben daar ervaring mee en denken graag mee met de opzet van onderzoeken en de inzet van kentekenregistratie van auto’s.Bezoek onze website voor meer informatie over kentekenregistratie of neem contact op met ons.